Parkeeronderzoeken Meetel: van noord tot zuid

Parkeeronderzoeken Meetel

Naast onze elektronische tellingen voeren we bij Meetel ook parkeer- en kentekenonderzoek uit. De komende weken gaan we aan de slag in de gemeentes Geldrop en Groningen.

In Geldrop worden plannen gemaakt voor de bouw van zo’n 800 woningen in het centrum. Deze bouw zorgt voor een andere parkeervraag en ander gebruik van de aanwezige parkeervoorzieningen. Om binnen de herontwikkelingsprojecten te kunnen adviseren over parkeren, is er behoefte aan actuele en gedetailleerde informatie over het huidige gebruik van de parkeerplaatsen in het centrumgebied. Door middel van het parkeeronderzoek krijgt deze gemeente inzicht in het parkeergedrag.

In Groningen wordt gewerkt aan de herontwikkeling van de Grote Markt. Ook het naastgelegen Kwinkenplein en de Kreupelstraat zijn aan de beurt om aan te sluiten bij de nieuwe omgeving in de binnenstad. Door deze veranderingen zal een aanpassing van de verkeersstromen plaatsvinden. Daarom wil de gemeente het parkeergebruik op het plein en omliggende straten inzichtelijk hebben en samen kijken we of het parkeren in de omgeving ook op een andere manier kan worden ingevuld. Door middel van het parkeeronderzoek krijgt de gemeente een compleet beeld van de parkeerdruk in de omgeving, de duur van het parkeren en of foutparkeren een rol speelt in dit gebied.